Pechakucha a Novadors 2017-Aprendre a investigar: Una oferta d’extraescolar a l’Institut Juan Manuel Zafra

 

Aquí us deixo la meva pechakucha a Novadors 2017, però anem per parts, de què parlo, quan dic Novadors? i què és una Pechakucha?

Novadors és una associació formada per experts en noves tecnologies i educació i per professionals de tot l’àmbit educatiu, des d’Infantil a l’universitari. Es va constituir al febrer del 2003.

Novadors des dels seus inicis s’ha dedicat a preparar unes jornades anuals on poder mostrar totes aquelles experiències novedoses i d’actualitat del món educatiu relacionat amb les TICs. A Novadors estan convençuts que cal obrir un espai a la gent on poder participar, compartir, aprendre i sentir-se un més en aquest camí.

Aquestes jornades s’organitzen per tota la Comunitat Valenciana, cada any van canviant de lloc segons les possibilitats. Solen ser durant la primera setmana de Juliol i les fan en dos dies.

En aquestes jornades tenim tots l’oportunitat de presentar les nostres experiències, donar-les a conèixer a la resta de gent interessada en el mon educatiu. Els dies 7 i 8 de juliol de 2017, vaig participar de les jornades, compartint amb els assistents l’Experiència de Zafra Investigadora com a activitat extaescolar de l’institut Juan Manuel Zafra, al voltant d’iniciar l’alumnat en la realització i comunicació de treballs d’investigació (treballs de recerca) i presentada en forma de pechakucha.

Però, què és una pechakucha? Al febrer de 2003, dos arquitectes de Tòquio Mark Dytham i Astrid Klein van posar en pràctica una brillant idea davant el dilema: Com reunirien a la major quantitat possible de joves dissenyadors en un espai experimental, de manera que tots poguessin presentar el seu treball amb èxit ? La solució proposada per Astrid i Mark va ser tan senzilla com genial. Van decidir establir una única norma que els assistents havien de respectar rigorosament:

La presentació havia de constar de 20 diapositives, i el ponent havia de dedicar exactament 20 segons a cadascuna. Així Impossible avorrir-se! en 6 minuts i 40 segons per presentació.

Aquí teniu la meva Pechakucha de 6 minuts i 40 segons, en el conjunt de totes les Pechacucha compartides

I aquí teniu el contingut de la meva presentació

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s